VAIKUTTAVAT MOROT PIRKANMAALTA!

2022-09-11T15:04:08+03:0031.10.2019|Ajankohtaista|

Pirkanmaan Vaikuttajapäivät pidettiin 26.10. Tampereen Vapriikissa. Tapahtumaan saapui hyvin vaikuttava porukka Teollisuusliiton pirkanmaalaisia aktiiveja, jotka toivat oman viestinsä liiton jäseniltä monilta eri sopimusaloilta.

Päivän avasi Pirkanmaan Vaikuttajien puheenjohtaja Sari Uusivirta, jonka jälkeen tilaisuuden juoksutuksesta vastasi aluetoimitsija Antti Salonen.

Teollisuusliiton Työympäristöyksikön päällikkö Vesa Kotaviita otti yleisön haltuun. Kuultiin ajankohtaista työsuojeluasiaa ja Vesa sai vastailla osallistujien kysymyksiin. Hän on vielä hyvin tuore toimija tehtävässään, joten oli hienoa, että hän pääsi samalla esittäytymään alueen ihmisille.

Työympäristöpäällikkö Vesa Kotaviita

Päivän toinen kutsuttu puhuja oli Teollisuusliiton järjestöasiantuntija/tietosuojavastaava V-P Risberg. Hän kertoi missä vaiheessa työehtosopimusneuvottelut etenevät. Työnantajaliitot ovat tiukalla linjalla, ja neuvotteleminen on ollut kaikkia muuta kuin helppoa. Teknologiateollisuuden työehtosopimus päättyy lokakuun lopussa, joka on suurin sopimusala. Muiden sektorien sopimukset päättyvät joko marraskuussa tai tammikuussa. Eli muidenkin sopimusalojen neuvotteluita käydään jo kovaa vauhtia.  Nähtäväksi jää päästäänkö työnantajaliittojen kanssa minkäänlaiseen yhteisymmärrykseen vai joudutaanko neuvotteluratkaisua hakemaan valtakunnansovittelijalta. Elämme niin sanotusti mielenkiintoisia hetkiä, kun kyseessä on vielä ensimmäinen neuvottelukierros suurena Teollisuusliittona. Teknologiasektorin neuvottelutuloksella on hyvin paljon merkitystä myös kaikkien muidenkin sopimusalojen neuvotteluihin.

Teollisuusliiton järjestöasiantuntija V-P Risberg

Teimme päivän aikana myös vaikuttavia henkilövalintoja. Pirkanmaan Vaikuttajaryhmän puheenjohtajaksi valittiin akaalainen Antti Maijala. Hän on Kumera Machineryn pääluottamusmies, Etelä-Pirkanmaan Teollisuustyöväen ammattiosaston puheenjohtaja ja Teollisuusliiton valtuuston jäsen.

Valitsimme myös ryhmälle sihteerin, jotta saamme tiedotuksen toimimaan entistä paremmin alueen Vaikuttaja-aktiiveille. Aikaisempi puheenjohtaja Sari Uusivirta otti tehtävän vastaan. Hän on Pilkingtonin Tampereen tehtaan pääluottamusmies, Pirkanmaan Lasi- ja Muovityöntekijäin ammattiosaston taloudenhoitaja, Teollisuusliiton valtuuston varajäsen ja koulutusjaoston jäsen.

Vapriikissa oli hienot puitteet tilaisuudelle ja ruokakin maistui. Kun virallinen tilaisuus oli ohi, kävimme tutustumassa opastetulla kierroksella Tampere 1918 -näyttelyssä. Suomen sisällissotaa Tampereen näkökulmasta avaava näyttely herätti tiettyjä mielleyhtymiä tämän ajan hieman eri tavalla käytävään luokkasotaan. Herättävä näyttely ajoista joihin ei kukaan halua palata.

Päivän päätteeksi iltahämärässä saunotimme kesällä eläkkeelle jääneen Tarmo Silanderin. Hän toimi pitkään Pirkanmaan aluetoimitsijana ja alueen Vaikuttajaryhmän vastaavana toimitsijana. Hänen myötään alueelta poistui paljon tietotaitoa, mutta uskomme vahvasti Tarmon tilalle palkatun Antti Salosen taitoihin. Vielä kerran kiitos Tarmolle kaikesta työstä niin liiton jäsenten kuin Vaikuttajaryhmänkin puolesta tehdylle työlle!

Go to Top