Turja Lehtonen: ”Melkoinen tahimisen ralli”

2022-09-11T15:03:00+03:0031.01.2020|Ajankohtaista|

Hämeen Teollisuuden Vaikuttajia oli koolla Lahdessa Kivimaan ABC:lla Tammikuun viimeisenä torstai-iltana kuulemassa liittomme varapuheenjohtajan katsausta pitkittyneistä TES-neuvotteluista ja ryhmämme tulevista toimista.

Tilaisuuden aluksi vastavalittu puheenjohtajamme Tommi Vanhala muisti ryhmän puolesta tehtävistään väistynyttä puheenjohtajaa Juha Ulmasta työstään Teollisuusliiton ja Metalliliiton Hämeen ryhmän vetäjänä pienellä lahjalla.

Tämän jälkeen Lehtonen kertoi meille sekä jo niistä tes-neuvotteluista jotka ovat saatettu neuvottelutulokseen ja myös vielä keskeneräisistä, työnantajaosapuolen melko kovista vaatimuksista ja asenteista jotka ovat sitten johtaneet erilaisiin työtaistelutoimiin. Neuvottelujen määrää ja siihen käytettyä aikaa hän ilmaisi meille hieman vieraammalla länsisuomalaisella ilmaisulla ”tahimisella” jonka merkitys kuitenkin asiayhteydestä hyvin ilmeni. Eli vaivalloista ja hidasta on ollut koko prosessi.

Lehtosen avauksen jälkeen yleiskeskustelussa tuli esille mm. Liiton tiedotuksen hitaus ja epäselkeys jota on kentältä arvosteltu neuvottelujen aikana. Kentän mielipide on melko yleisesti, että sitoutuminen yhteiseen tavoitteeseen helpottuu vain jos tiedetään tilanne.

Luottamushenkilövaalit ja tulevat kunnallisvaalit ovat merkitykselliset lähitulevaisuudessa työntekijöitä puolustaessa tässä markkinavoimien ja oikeistopopulismin myllerryksessä, tämä vaatii meiltä kaikilta panostuksia.

Oman ryhmän alue ja valtakunnallinen toiminta keskustelutti myös.

Kiitokset kaikille osallistuneille!

Go to Top