Turja Lehtonen: Lisätalousarvion panostukset oikein kohdistettuja

2022-09-13T12:48:53+03:0012.06.2020|Ajankohtaista|

”On selvää, että elokuun budjettiriihestä tulee haastava ja paineita riittää kaikilla hallituspuolueilla. Silti olisi suotavaa, että yhteinen tahtotila kansakunnan hyvinvoinnin puolesta voittaisi puoluepoliittiset taktikoinnit ja pelit”, kirjoittaa Teollisuusliiton 1. varapuheenjohtaja ja Teollisuuden Vaikuttajien ryhmänvetäjä Turja Lehtonen.

Koronakriisi on vaikuttanut merkittävästi ihmisten sekä yritysten elämään ja toimintaan. Maan hallitus on päättänyt suunnata neljännen lisätalousarvion koronaepidemian jälkihoitoon. Suuruudeltaan lisätalousarvio on historiallisen suuri, 5,5 miljardia euroa. Tälle mittaluokalle on nyt, jos koskaan oikeutus ja perusteet. Hallituksen tavoitteena on toimillaan nostaa kasvukysyntää. Tätä maamme juuri nyt kipeästi tarvitsee.

Valtion osuutta työttömyysturvan rahoituksesta tullaan kasvattaman, julkisiin työvoimapalveluihin tullaan satsaamaan tuntuvasti. Tässä muutama hyvin konkreettinen esimerkki niistä toimista, jotka suoraan vaikuttavat palkansaajille, jotka ovat joutuneet kärsimään kriisin vuoksi.

Lisäksi on tärkeää, että koronan vuoksi jo ennestäänkin vaikeuksissa olevaa kuntataloutta tuetaan tuntuvasti valtion toimesta. Tällä on vaikutusta jokaisen kuntalaisen arkeen ja palveluihin.

Hallitus aikoo investoida tuntuvasti myös liikenneinfraan, eli muun muassa teiden ja rautateiden parantamiseen. Tämä on juuri oikeanlaista elvytystä ja sillä on vaikutuksia useiksi vuosiksi eteenpäin.

On suorastaan hämmästyttävää, miten oppositiopuolueet jaksavat nähdä nämäkin hallituksen toimet väärinä ja negatiivisina. Nyt, jos milloinkaan on nopeiden ja täsmällisten toimien aika. Marinin hallitus onkin ripeästi tarttunut toimeen ja tämäkin lisätalousarvio osoittaa kykyä tehdä päätöksiä, myös kriisin vallitessa.

On selvää, että elokuun budjettiriihestä tulee haastava ja paineita riittää kaikilla hallituspuolueilla. Silti olisi suotavaa, että yhteinen tahtotila kansakunnan hyvinvoinnin puolesta voittaisi puoluepoliittiset taktikoinnit ja pelit.

Turja Lehtonen
Teollisuusliiton 1. varapuheenjohtaja
Teollisuuden Vaikuttajien ryhmänvetäjä

Go to Top