Turja Lehtonen: EK voisi estää mielenilmauksen 2.2.

2022-09-13T12:49:04+03:0029.01.2018|Ajankohtaista|

EK:n johtaja Ilkka Oksala pitää lehtitietojen mukaan SAK:n järjestämää mielenilmausta 2.2. vastuuttomana tekona ay-liikkeeltä. Teollisuusliiton 1. varapuheenjohtaja ja Teollisuuden Vaikuttajien ryhmänvetäjä Turja Lehtonen näkee, että vastuuton taho tässä tilanteessa on maamme hallitus, joka teki yhdessä EK:n kanssa kiky- eli kilpailukykysopimuksen vuonna 2016.

– Kiky-sopimuksen yksi keskeinen elementti on, että työttömyysturvaa ei leikata tällä hallituskaudella. Tästä vakuutuksen oli antamassa SAK:n hallituksessa itse pääministeri Juha Sipilä. Olin myös itse tuossa kokouksessa paikalla, ja kuulin itse Sipilän lupauksen yhdessä kolmenkymmenen muun ay-johtajan kanssa, Lehtonen sanoo.

Mielenilmaus 2.2. on poliittinen, ja se on osoitettu maamme hallitusta vastaan. Syynä on juuri se, että maan hallitus on rikkonut sopimuksen ja osoittanut olevansa täysin vastuuton sopijaosapuoli. Syytön ei ole myöskään EK, vaan senkin nimi löytyy sopimuksesta, allekirjoittajana Jyri Häkämies.

– Pidänkin käsittämättömänä, että EK yhtenä sopijana ei ole tullut julkisuuteen ja todennut aktiivimallia kiky-sopimuksen vastaiseksi, Lehtonen sanoo.

Lehtonen näkee, että mikäli EK toimisi suoraselkäisesti ja ilmoittaisi maamme hallitukselle aktiivimallin rikkovan yhteistä kiky-sopimustamme, niin mielenilmaus 2.2. voitaisiin vielä perua. Sen sijaan EK:n Oksala keskittyy moittimaan SAK:ta ja sen liittoja vastuuttomiksi – vaikka liitot haluavat vain pitää kiinni sovitusta.

– Näenkin, että vastuuton on ensisijaisesti maamme hallitus, joka rikkoo kiky-sopimusta. Syytön ei ole myöskään EK, joka ei vaadi hallitusta pitämään kiinni sovitusta.

Lisätietoja: Turja Lehtonen, p. 0400 535 616

Go to Top