Teollisuuden Vaikuttajat: Työvoiman saatavuusharkinta tulee säilyttää

2022-09-13T12:48:57+03:0022.05.2019|Ajankohtaista|

Teollisuusliiton sääntömääräisen kevätkokouksen yhteydessä kokoontunut Teollisuuden Vaikuttajien valtuustoryhmä kävi keskustelua ajankohtaisista asioista kokouksessaan. Esille nousi muun muassa ulkomainen työvoima ja se, että työvoiman saatavuusharkinta tulee säilyttää.

Ulkomaisen työvoiman käyttö on yleistynyt suomalaisilla työpaikoilla. Usein syyksi tähän mainitaan työvoimapula, mikä onkin osittain totta. Teollisuuden Vaikuttajat on kuitenkin huolissaan siitä, että onko todellisen tarpeen rinnalla tarkoituksena luoda halpatyömarkkinat, jossa ei haluta noudattaa tai pystytä valvomaan Suomeen lähetettyjen työntekijöiden työehtojen toteutumista.

Teollisuusliiton aloilta löytyy varoittavia esimerkkejä. Ulkomaalaisen työvoiman käyttö voi johtaa itseään vahvistavaan kierteeseen: alan heikot työolot ja palkkaus johtavat siihen, että työhön saadaan vain ulkomaalaisia. Tällainen kehitys johtaa ja on jo osin johtanut kaksien työmarkkinoiden syntymiseen.

Teollisuuden Vaikuttajat edellyttää, että Suomessa ei heikennetä työntekemisen ehtoja, vaan kokoaikatyöllä tulee voida ansaita kohtuullinen elanto. Teollisuuden Vaikuttajat vetoaa vastavalittuun eduskuntaan ja tulevaan maan hallitukseen, jotta työelämä on Suomessa jatkossa reilua, yhdenmukaista ja tasa-arvoista.

Lisätietoja:
Teollisuuden Vaikuttajien valtuustoryhmän puheenjohtaja Jouni Larmi, p. 040 903 0790

Go to Top