”Pompöösit” koolla

2022-09-11T15:04:08+03:0022.10.2019|Ajankohtaista|

Molskis ja loiskis kaikki vassut ja sellaisiksi haluavat! Huomasin tuossa päivänä eräänä, että vasemman korvani kuulo tuntui jotenkin heikenneen. Tee se itse-miehenä päätin korjata asiaa välittömästi vanutupolla ja pienellä ranneliikkeellä. Tuppoon takertui takaisin vetäessä kosolti jotain korvaan kuulumatonta. No, ihmekös tuo, minähän olen vaikuttaja! Tjaa, se siitä ja loput kirjeessä…

Osallistuin taannoin Pirkanmaan Vaikuttajien kokoontumisajoihin Seiskan toimistolla ja täytyy sanoa, että mukavaa oli. Samanoloista porukkaa oli kerääntynyt kiitettävästi kubistisen, herkkuja notkuvan neuvottelupöydän ympärille pohtimaan mennyttä, nykyistä ja ennen kaikkea tulevaa.  Illan tähtenä loisti V-P Risberg, joka ei tällä kerralla laulanut! Ei laulanut ei mutta innosti kyllä osallistujia pohtimaan juurikin tulevaisuutta! Risbergin tummasävyinen, kivennäisveden karhentama ääni komensi meidät ryhmiin harrastamaan sitä, mitä psykopaatitkin tekevät yksin. Suunnittelemaan seuraavia iskuja! Ajatus oli vapaa eikä edes pakollinen. Ja kas kummaa, valmista tuli. Ryhmien pohdintoja purettaessa alkoi hahmottua ”tiekartta”, joka tulisi tulevaisuudessa muuttamaan monen Pirkanmaalaisen työtätekeväisen ja raskautetun elämää iloisemmaksi, kevyemmäksi ja sanoisinko jopa rikkaammaksi. Tuo ryhmien ideoista V-P:n yhteen kutoma Loistava Polku, johtaa sitoutumisten ja uhrausten kautta lopulliseen voittoon… Ja mikäli osallistujien ilmeitä osasin tulkita, voitto tulee jo ennen vuotta 2023!

Hurmokselliset mittasuhteet saavuttaneen lopullisen ratkaisun suunnittelun ohella osallistujat, tai ainakin osa heistä, muisti harjoittaa myös stoalaista itsetutkiskelua ja kritiikkiä. Ryhmä tempautui hetkeksi pohtimaan sitä, olemmeko kenties liian pompöösi yhteisö. Kysymys oli aiheellinen, koska suuren pöydän ympärillä oli vieläkin runsaasti tilaa ja jotkut osallistujista saattoivat jopa santsata tarjolla ollutta mustaa kaviaaria. Pohdinnan yksimielinen tulos oli kuitenkin se, että Pirkanmaan Vaikuttajat on avoin ryhmä kaikille, jotka omaavat ihmisläheiset arvot ja joille maistuu sammen mäti.

Tässä pieni pintapyyhkäisy siitä, mitä Vaikuttaminen voi toisinaan olla! Ole siis tervetullut mukaan toimeen tarttumaan ja parempaan huomiseen vaikuttamaan! Lopuksi iso kiitos spektaakkelin järjestäneille Antille ja VP:lle! Teidät on aina ilo nähdä livenä ja kuulla, kun ääntelette aidosti!  t. Petri ”de” Sorvali

Kirjoittaja Petri Sorvali on Teollisuusliiton hallituksen jäsen, Nokian Renkaiden pääluottamusmies sekä Nokian Kumityöväen ammattiosaston puheenjohtaja.
Go to Top