Minna Savilahti: Käynnissä on vahva ay-liikkeen murentaminen – eikä sitä tee vain hallitus

2022-09-13T12:49:02+03:0009.05.2018|Ajankohtaista|

Työnantajaliitto Rakennusteollisuus on ilmoittanut aloittavansa työsulun, mikäli TES-tulosta Rakennusliiton kanssa ei synny. Riitaa aiemmin käsitellyt valtakunnansovittelija loikkasi kesken kaiken toisen työnantajaliiton leiriin kera tuntuvan palkankorotuksen. Yrityksiä on työsulun toteutuessa ohjeistettu syrjimään ammattiliittoon kuuluvia työntekijöitä, jotta vain heidän pääsynsä töihin estettäisiin.

Suomen Yrittäjät aloittivat kampanjan, jossa suositellaan jäsenyrityksiä maksamaan työsuhde-etuna YTK:n jäsenmaksun työntekijöilleen. Heidän toimitusjohtajansa on todennut: ”Lisäksi haluamme tällä toimenpiteellä vauhdittaa suomalaisia työmarkkinauudistuksia. Kun pelkkä puhe ei näytä auttavan, täytyy puhetta vahvistaa erilaisilla teoilla, Pentikäinen perustelee.” Sittenkö asiat on hyvin, kun työntekijät eivät kuulu enää liittoon ja saa apua tarvittaessa, ja sopiminenkin on pelkkää sanelua?

Hallitus on tehnyt kaikkensa, jotta työväestöä ahdistaisi. Tämän hallituskauden aikana työväestöä on päätynyt jo kahdesti torille, eikä sekään välttämättä riitä. Viimeisimmässä kehysriihessä hallitus esitti muun muassa henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamista enintään 20 hengen yrityksissä sekä tietyin ehdoin mahdollistaa alle 30-vuotiaiden palkkaamista määräaikaiseen työsuhteeseen ilman perusteltua syytä. Miksi nuorille halutaan luoda epävarmuutta työmarkkinoille, kun samaan aikaan ollaan huolissaan syntyvyyden laskusta?

Toivonkin, että pysyt vahvana ja mukana liitossa, tai liityt siihen nyt! Tulevaisuuden mennessä tähän suuntaan, tulet todennäköisesti tarvitsemaan liittoa vielä enemmän kuin arvaatkaan. Pidä myös oikeistohallituksen temput mielessäsi ja äänestä tulevissa eduskuntavaaleissa!

Minna Savilahti
Teollisuuden Vaikuttajanuorten puheenjohtaja
Teollisuusliiton valtakunnallisen nuorisojaoston varapuheenjohtaja

Go to Top