Jouni Jussinniemi ehdolla Vasemmistoliiton varapuheenjohtajaksi: ”Työntekijän ääni kuuluviin puolueessa”

2022-09-13T12:48:54+03:0009.11.2019|Ajankohtaista|

Pyhäjärveläinen Teollisuuden Vaikuttaja Jouni Jussinniemi on ehdolla Vasemmistoliiton varapuheenjohtajaksi puoluekokouksessa Kuopiossa 15.–17.11.

Kuka olet ja mistä tulet?

Jouni Jussinniemi, vuosimallia -81, Kotoisin Pyhäjärveltä, Pohjois-Pohjanmaalta ja töissä Pyhäsalmen kaivoksella. Minulla on vaimo ja viisi lasta. Harrastuksina minulla on ay-toiminta, politiikka, kalastus, voimanosto, paini ja painin opettaminen lapsille.

Toimin työpaikkani päätoimisena pääluottamusmiehenä sekä työsuojeluvaltuutettuna. Lisäksi olen Pyhäsalmen metalli- ja kaivostyöväen ammattiosaston puheenjohtaja. Kuulun Teollisuusliiton valtuustoon ja olen SAK:n edustajiston varajäsen. Toimin myös aktiivisesti Pohjois-Pohjanmaan vasemmistossa piirihallituksen jäsenenä.

Miksi haet Vasemmistoliiton varapuheenjohtajan paikkaa?

Haluan antaa käyttöönne pitkän ja vahvan kokemukseni asioiden hoitamisesta ja neuvottelemisesta. Lisäksi haluan, että työntekijän ääni kuuluu entistä paremmin puolueessa.

Mitkä näet Vasemmistoliiton tärkeimmiksi haasteiksi tulevaisuudessa?

Vasemmistossa haluan kehittää järjestöllistä pohjaa ja rakennetta. Avaimia vasemmistoaatteen ja sitä kautta hyvinvoinnin lisäämiseen on työ ja taistelu alueilla missä emme ole tällä hetkellä vahvoja. Suurten kaupunkien ympäryskunnat ja osa maaseudusta ovat olleet viime vuosina meille vaikeaa aluetta.

Alueille missä toimintaa ei ole, tai se on heikkoa, on luotava tukiverkosto ja järjestöt uudestaan. Teollisuuden ja työelämän puolella on työväenaate nostettava uuteen loistoon! Tähän tarvitaan meitä kaikkia. Olen valmis toimimaan.

Miten kehittäisit Vasemmistoliittoa?

Kehittäisin Vasemmistoliittoa nimenomaan järjestötoiminnan kautta. Minulle tärkeimpiä asioita ovat työelämä ja teollisuus ja niiden suhde yhteiskuntaan. Haluan vaikuttaa yhteiskunnan suuntaan ja siihen, että suomalainen työtä tekevä ihminen voi jatkossakin elättää itsensä ja kokea olevansa arvostettu kansalainen. Työllä on tultava toimeen.

Mitä uutta toisit Vasemmistoliiton johtoon valituksi tullessasi?

Toisin palkansaajanäkemystä ja myös laajasti kaupungeissa, seutukunnissa ja maaseudulla asuvien ääntä entistä paremmin kuuluviin. Vasemmistoliitto on koko Suomen puolue.

Mitä terveisiä sinulla puoluekokousedustajille?

Olkaa aktiivisia, käyttäkää puheenvuoroja ja tehkää viisaita ja kauaskantoisia ratkaisuja puoluekokouksessa.

Go to Top