Hyvää virtuaalista vaikuttavaa vappua Varsinais-Suomesta

2022-09-11T15:20:00+03:0030.04.2020|Ajankohtaista|

Monet puheet varmaan alkavat tänä vappuna näillä sanoilla. ”Elämme poikkeuksellista aikaa” tai ainakin vastaavaa tarkoittavilla ja niin alkaa tämäkin.

Todellakin elämme poikkeuksellista aikaa. Tämä aika on täynnä epävarmuutta, pelkoa ja ahdistusta. Tänä keväänä olemme saaneet kohdata vihollisen mikä on niin pieni ja samalla niin vaarallinen. Tämä vihollinen on saanut ei pelkästään Suomen vaan koko maailman sekaisin. Tämä mikroskooppisen pieni vihollinen on juuri siksi niin pelottava, koska emme voi nähdä mistä se tulee tekemään tuhojaan.

Todella monet yritykset ovat aloittaneet yt-neuvottelut ja monet yritykset lomauttavat ja jopa irtisanovat työntekijöitään. Elämme siis todellakin monien perheissä epävarmuutta jälleen tulevaisuudesta.

Monet yksinäiset ihmiset ovat tänä keväänä vieläkin yksinäisempiä ja se mikä meitä kaikkia nyt yhdistää on epävarmuus ja ahdistus.

Kaikista pahin on aina epävarmuus, ei ole tietoa toimeentulosta, ei tietoa huomisesta ja mitä nyt tapahtuu ja miten elämä muuttuu ja varsinkin kun omasta halusta se ei ole muuttumassa.

Ei ole lauseita mikä vie epävarmuutta pois, ei ole kuin vain sanoja mitkä helpottaa.

Me suomalaiset olemme aina olleet taistelijoita, me olemme työehtomme ja oikeutemme taistelleet, me olemme taistelemalla tehneet tästä yhteiskunnasta sosiaalisesti oikeudenmukaisemman. Me taistelemme myös tämänkin haasteen yli.

Aurinko nousee seuraavanakin päivänä, elämä jatkuu ja paistaa se päivä risukasaankin. Vaikka nämä lauseet eivät yhtään leipää pöytään tuo, niin meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin mennä eteenpäin ja uskoa että tämä epävarmuus päättyy kohta.

Nyt on kuitenkin jälleen se työläisten ja opiskelijoiden juhla. Tänä vappuna me emme ole turuilla ja toreilla, me emme marssi punaisten lippujen kanssa osoittaaksemme kunnioitusta menneisyyden ja nykyisyyden taistelijoille, ketkä vieläkin tänä päivänäkin taistelevat oikeuksiemme eteen.

Tänä vappuna me vietämme vappua kotona jotkut yksin ja jotkut perheen kesken.

Hyvät ystävät toivotan teille kaikille hyvää virtuaalista vaikuttavaa vappua Varsinais-Suomesta.

Kirjoittaja: Matti Rajala Varsinais-Suomen Teollisuuden Vaikuttajien puheenjohtaja

Go to Top