Helposti johdettava porukka

2022-09-11T15:04:07+03:0015.01.2020|Ajankohtaista|

Pirkanmaan Teollisuuden Vaikuttajat on ryhmä, johon kuulumisesta on tullut itselle kunniakysymys. Näin vaikutusvaltaista porukkaa ei löydy ihan joka paikasta. Itse lähdin Vaikuttajaryhmään mukaan Metalliliiton liittokokousvaaleissa 2012, eikä sen jälkeen ole kertaakaan kaduttanut tämä valinta. Tässä ryhmässä olen saanut aina sanoa mielipiteeni, eikä kukaan ole sitä torpannut. Nuori Vaikuttaja otettiin myös erittäin hyvin vastaan. Tämä on se ryhmä, mihin minä haluan kuulua. Täältä olen löytänyt kotini ja täällä minä pysyn.

Joku voisi ajatella otsikosta, että meidän porukka olisi helposti vietävissä puheenjohtajan ajatuksien mukaan, mutta näinhän asia ei ole. Meillä on niin kovia toimijoita eri aloilta mukana, että puheenjohtajan tehtäviin kuuluu tehdä yhteenveto mielipiteistä ja olla keulahahmona alueen mielipiteen mukaisesti. Onnekseni voin todeta, että meidän aktiivien mielipiteet ei kovastikaan omistani eroa. Juuri tämän takia tätä porukkaa on ilo ja helppo johtaa. Vaikutamme liiton toimintaan monella eri osa-alueella, koska meillä on varsin kattava edustus niin hallinnossa kuin jaostoissakin.

Teollisuusliitto on Suomen merkittävin vientialojen liitto, johon kohdistuu siten myös suuria odotuksia. Tes-neuvottelut käyvät kuumana juuri nyt vaikka teknologiateollisuuteen, autoalalle ja pelti- ja eristysaloille saatiinkin jo sopimukset nuijittua valmiiksi. Jäljellä on vielä liuta sopimuksia, joista toivon mukaan saadaan kiky-tunnit pois, eikä heikennyksiä tule. Teollisuuden Vaikuttajat ovat kaikkia heikennysesityksiä vastaan, kuten viesti kentältä on tullut.

Olen ollut mukana liiton nuorisotoiminnassa ammattiosastoni nuorisovastaavana, alueen nuorisojaoston jäsenenä ja entisen Metalliliiton nuorisotoimikunnan varapuheenjohtajana. Nyt on valitettavasti todettava, että liiton nuorisotoiminta jää entiseen elämään ikäkynnyksen ylitettyä. Tämän myötä jää tilaa uusille haasteille, kuten juurikin Pirkanmaan Vaikuttajien puheenjohtajuudelle.

Olen liittynyt Vasemmistoliittoon sen takia, että lähdin puolueen kunnallisjärjestön toimintaan mukaan. Teollisuuden Vaikuttajaryhmään tulevilta uusilta liittoaktiiveilta ei vaadita poliittista suuntausta. Riittää kunhan pystyy samaistumaan Vaikuttajaryhmän arvoihin, jotka löytyvät meidän nettisivuilta.

Olen 36-vuotias Akaalainen Kumera Machinery Oy:n levyseppähitsaaja. Työpaikkani pääluottamusmieheksi minut valittiin vuonna 2009, joten yli kymmenen vuotta on jo luottamustehtäviä takana. Etelä-Pirkanmaan Teollisuustyöväen ammattiosaston puheenjohtajana olen toiminut kolme vuotta ja Teollisuusliiton valtuuston jäsenenä vajaat kaksi vuotta. Liittokokousedustajana olen ollut vuodesta 2012 lähtien. Harrastuksiini voi laskea ay-toiminnan, tietokonepelit ja frisbeegolfin.

Antti Maijala

Kumera Machinery Oy plm

Etelä-Pirkanmaan Teollisuustyöväen ao 169 pj

Teollisuusliiton valtuuston jäsen

Pirkanmaan Teollisuuden Vaikuttajat pj

Go to Top