Hanna Rokkanen – Nainen Hämeestä Teollisuusliiton hallituksessa.

2022-09-11T15:03:04+03:0011.10.2019|Ajankohtaista|

Esittele itsesi parilla lauseella?

Kolmen lapsen yh-äiti Hämeenlinnasta. CNC-koneistaja pienessä metallialan alihankintayrityksessä. Toimin liiton lisäksi myös aktiivina kunnallispolitiikassa.

Kauan olet ollut Liiton hallinnossa mukana?

Uuden Teollisuusliiton synnyttyä minut valittiin hallitukseen 2017, aiemmin Metalliliiton valtuustossa varana ja aluetoimikunnassa useita vuosia.

Pääsyy miksi olet liiton aktiivi?

Rakkaudesta lajiin, olen kasvanut jo nuorena työväen arvoihin ja työelämässä tullut pidettyä toisten puolia ja sitä kautta olen saanut vastuuta. Tällä hetkellä työväenaatetta ja liittoja tarvitaan enemmän kuin koskaan ennemmin. yhteiskunnassa arvot kovenevat ja aina vähempi kerää enempi muille vähäiset murut jättäen. Haluan pitää huolta, että lapsillamme olisi vähintään yhtä hyvä maailma elettävänä kuin meillä on ollut lapsuudessamme.

Miten olet nähnyt Teollisuusliiton alun sujuneen?

Liittojen yhteen laittaminen on iso projekti, se tiedettiin, mutta hyvästä työstä riippumatta se on ollut aika raskasta ja hankalaakin välillä. Vaikeuksista huolimatta aktiivit ovat olleet hyvin sitoutuneita tekemään uutta liittoa yhdessä. Sellaisen olen myös havainnut että työpaikoilla hyvin samanlaiset ajatukset alasta riippumatta. Samojen kysymysten ääressä ollaan melkein joka paikassa.

Miten Vaikuttajaryhmä mielestäsi eroaa valtaapitävästä ryhmästä?

Omassa ryhmässämme päätöksen teko ei tapahdu kabineteissa ja voidaan olla kovasti eri mieltäkin asioista ja siitä ei rangaista. Teollisuuden Vaikuttajat on itsenäinen päätöksentekijä liittomme sisällä ja sitä ohjaa hallitus- ja valtuustoryhmään valitut henkilöt. Täten kentän ääni kuuluu.

Viestisi Hämeen työpaikolle?

Uusi Teollisuusliittomme on ensimmäistä kertaa sopimusneuvotteluissa ja toden edessä. Vastavoimat testaavat kykyämme ja yhtenäisyyttämme kovalla linjalla. Nyt tarvitaan meiltä peräksi antamattomuutta. Muuten menetämme uskottavuutemme. Hyvänä esimerkkinä on väliaikaseksi sovittu Kiky, josta työantajat ovat nyt tekemässä pysyvää, heidän siinä onnistuessaan sitä soppaa saamme kyllä niellä lisää. Pekkaset ja arkipyhävapaat ovat nytkin olleet jo vuosia työnantajien poistolistalla.

Vuosi sitten jäsenistömme oli yhdessä rintamassa puolustamassa työttömiä siinä onnistuen. Se oli hieno osoitus liittomme yhteisvoimasta. Kaikki saavutukset tulevat vain yhteisestä voimastamme

Toivon että jäsenet Hämeessä olisivat yhteydessä työpaikkojen asioista, lupaan viedä viestiä liittomme hallitukseen. Mitä enemmän päätökset perustuvat työelämän todellisuuteen, sitä paremmin niillä voidaan ongelmia ratkaista.

Hannan tavoittaa: hanna.rokkanen@gmail.com tai 040 721 7977

Go to Top