Epävarmuus työmarkkinoilla

2022-09-11T15:02:58+03:0011.05.2020|Ajankohtaista|

Samaan aikaan kun julkisuudessa kerrotaan kuinka yhä useammat tekevät etätöitä näin korona-aikana, ovat useammat tehdastyöntekijät töissä koska näitä fyysisiä töitä ei voi tehdä etänä. Edellä mainitusta johtuen työpaikoilla ollaan entistä enemmän ”kahden kerroksen” väkeä.

Erityisesti tällä hetkellä kiitos kuuluu sairaanhoidossa ja kotipalveluissa työskenteleville laitoshoitajille, sairaa hoitajille sekä lääkäreille jotka ammattinsa puolesta laittavat itsensä alttiiksi viruksille.

Samaan aikaan monet teollisuuslaitokset ja siellä olevat teollisuusliittolaiset tekevät töitä rinta rinnan paritöinä missä ei turvavälejä pysty pitämään. Myöskin erityisesti riskiryhmäläiset tulisi työmarkkinoilla huomioida. Meillä on kyllä yleiset ohjeet työmaalla mutta käytäntö on sitten toinen asia.

Työpaikoilla on myös useissa teollisuusliiton eri aloilla ollut ja tulee olemaan yt-neuvotteluita jotka kyseinen virus tai muuten taloudellinen tilanne on aiheuttanut tai tulee aiheuttamaan. Eli jäsenistössämme on ei pelkästään pelko omasta työpaikasta vaan myös, huoli omasta sekä läheistensä terveydestä. Näinä aikoina onkin erityisen tärkeää että pidämme työttömyyskassamme toimintakuntoisena niin kuin tähänkin asti kun lomautukset ja työttömyys on lisääntynyt liitossamme. Ennakkotietona n. 28.000 henkilöä on lomautettuna tässä vaiheessa. Työttömyyskassamme onkin saanut apua liittomme henkilöstöstä n. 40 henkilöä mikä on hienoa. Haluan toivottaa terveyttä ja voimia kaikille teollisuusliittolaisille sekä heidän perheilleen

Terveisin: Nina Päivärinta, Teollisuusliiton valtuutettu sekä tehdastyöläinen

Go to Top