• PLM Tommi Vanhala

Vuosi 2020….

2022-09-11T15:02:54+03:0022.12.2020|Ajankohtaista|

Aika vilkaista vähän taaksepäin tätä vuotta ja sitten kohti parempaa tulevaa vuotta.

Vuonna 2019 joulukuussa pidetyssä syyskokouksessa minut valittiin Hämeen vaikuttajien puheenjohtajaksi (ensimmäinen kausi itselleni). Enpä olisi silloin tehtävän vastaan ottaessa osannut arvata millainen ja miten erikoinen vuosi tästä vielä tulisi. Alkuvuosi mentiin paljolti suunitellessa miten lähdemme toimintasuunitelmaa ja tapahtumia toteuttamaan. Mutta kun tultiin kohti kevättä, niin kyllähän vedettiin matto jalkojen alta. Kun kaikki toiminta meni etätekemiseksi niin ei tapahtumia järjestelty, eikä paljoa kyselty edelliseltä pj:ltä tai yleensäkkään vanhemmilta konkareilta ”miten nää systeemit pitää tällaisessä tilanteessa hoitaa?” Rajoituksia ja uusia ”sääntöjä/suosituksia” tupsahteli lähes päivittäin koko kevään mittaa.

Jouduimme tekemään ja hakemaan uusia toimintatapoja. Mutta jälkikäteen voin sanoa, että ei kaikki uudet toimintatavat pelkkää huonoa uudistamista ollut. Esimerkkinä voin todeta, että jokunen TEAMS kokous myöhemmin uskoisin tämän olevan yksi hyvä työkalu myös tulevaisuudessa. Hämeessä kun etäisyydet ja vuorotyöt haittaa ja vapaa-aika on aktiiveilla kortilla, niin kokouksia ja yhteydenpitoa pitää myös tulevaisuudessa ylläpitää virtuaalisesti, jolloin säästämme aikaa perheillemme matkustamiselta.

Syystä tai toisesta yksi suurimpia positiivisia asioita tänä vuonna, mielestäni on ollut ”uusien” henkilöiden löytäminen ryhmän toimintaan. Vaikka Hämeen vaikuttajien ”runko” on muodostunut metalliliiton aikaiselle toiminnalle, niin näin Teollisuusliiton aikana meillä on henkilöitä jo joka sektorilta, mikä on erittäin tärkeää, jotta tulevaisuudessa olisimme yhtenäisempi ja vahvempi liitto. Porukka on kasvanut niin lukumääräisesti kuin aktiivisuudeltaan tänä vuonna parempaan suuntaan.

Ensi vuodelle on tietysti ladattu vielä enemmän odotuksia eri tapahtumien näkökulmista, kunhan tämä pöpö hellittää ja saadaan taas alkaa tapaamaan toisiamme ihan livenäkin. Mutta alkuvuosi pidetään yhteyttä vielä pääsääntöisesti virtuaalisesti ja kun tilanne sallii niin isompaa vaihdetta ja kohti vahvempaa edunvalvontaa.

Hyvää Joulua ja eritoten parempaa uutta vuotta 2021. Koitetaan pysyä terveinä niin nyt kuin tulevaisuudessa.

Hämeen Vaikuttajien puheenjohtaja

Tommi Vanhala

Go to Top