”Uskon, että me pystymme parempaan” – Tommi Sauvolainen ehdolla Tornion terästehtaan pääluottamusmieheksi

2022-09-11T15:09:03+03:0002.11.2020|Ajankohtaista|

Tommi Sauvolainen on ehdolla Outokumpu Stainless Oy:n Tornion terästehtaan pääluottamusmieheksi. Äänestä numerolla 3!

”Jälleen on tullut syksy ja lehdet puista pudonneet. Työntekijöiden on aika valita pääluottamusmies, sekä muita luottamusmiehiä seuraavalle kaksivuotiskaudelle (2021-2022).

Minä olen lupautunut asettumaan ehdolle työntekijöiden pääluottamusmieheksi. Olen toiminut 10 vuotta Terässulaton luottamusmiehenä, sekä vuodesta 2016 silloisen Metalliliiton ja nykyisen Teollisuusliiton valtuustossa Lapin ja varsinkin Lapin suurimman työpaikan edustajana ja viestin viejänä liittoon päin.

Olen toiminut tehtaalla neljän eri pääluottamusmiehen kanssa, joista kahdelle olen ollut myös varapääluottamusmiehenä.

Työuraa tässä yhtiössä on 30 vuotta ja kaiken sen ajan olen ollut vuorossa, joten uskoakseni kokemusta ja näkemystä ainakin vuorotyöstä on kertynyt. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö myös päivätyön tekijöiden asiat ole ihan yhtä tärkeitä. Tässä ajassa on myös ehditty vääntää työnantajan kanssa lukemattomia kertoja, lähinnä sulaton päässä.

”Sinä päätät, sinun äänesi vaaleissa merkitsee”, Tommi Sauvolainen muistuttaa.

Näin korona aikana ei tehtaalla voi paljoakaan kiertää, mutta uskokseni olen kyllä käynyt vaalien välissäkin tehtaan eri osastoilla.

Syy siihen, miksi olen suostunut asettumaan ehdolle pääluottamusmiesvaaleissa on se, että aina en ole ollut ihan vakuuttunut, etteivätkö jotkin tehdyt sopimukset työnantajan kanssa olisi voineet olla parempiakin työntekijöiden osalta. Uskon, että me pystymme parempaan.

Paikallisesti voidaan kyllä sopia asioita, mutta niin että siitä sopimisesta hyötyy myös työntekijät, eikä vain työnantaja.

Eikä näin voi jatkua loputtomiin, että työnantaja säästää säästämistään ja aina säästöt kohdistuvat työntekijöihin.

Muistakaa, että mitä useampi työntekijä äänestää työntekijöiden pääluottamusmies- ja luottamusmiesvaaleissa, antaa se viestin myös työnantajalle, sekä myös valituille vahvemman mandaatin.

Sinä päätät, sinun äänesi vaaleissa merkitsee.”

Tommi Sauvolainen

Go to Top