Teollisuuden Vaikuttajien valtuustoryhmä: Maan hallituksen työelämää huonontavat lakimuutokset on torjuttava

2023-11-01T11:27:43+02:0001.11.2023|Ajankohtaista|
Teollisuuden Vaikuttajien valtuustoryhmä vaatii, että maan hallituksen työelämää huonontavat lakimuutokset on torjuttava. Teollisuuden Vaikuttajien uusi viime toukokuun liittokokouksessa valittu valtuustoryhmä kokoontui Turussa 31.10.–1.11.

Orpon-Purran hallituksen hallitusohjelma pitää sisällään suuren joukon heikennyksiä työntekijöiden arkeen ja oikeuksiin. Ammattiliitot vastustavat heikennyksiä yhteisellä #PainavaSyy-kampanjalla.

– Toistaiseksi hallitusohjelman soveltaminen käytäntöön on ollut yksipuolista sanelua. Teollisuuden Vaikuttajien valtuustoryhmä toivoo, että maan hallituksen kanssa saataisiin jonkinlainen oikea neuvottelukosketus, sanoo Teollisuuden Vaikuttajien valtuustoryhmän puheenjohtaja Tommi Sauvolainen.

Sauvolaisen mukaan teollisuuden työpaikoilta on tullut vahva viesti, että työntekijät ovat valmiita toimintaan hallitusohjelman heikennyksiä vastaan.

– Jollei aitoa neuvottelua saada aikaan, olemme valmiita yhä painavampiin toimiin ja raskaampiin ratkaisuihin. Taistelu ei ole kunnolla vielä alkanutkaan, Sauvolainen sanoo.

”Kamppailemme nykyisten ja myös tulevien sukupolvien työntekijöiden puolesta”, Tommi Sauvolainen sanoo.

Sauvolainen kehottaa valmistautumaan pitkään kamppailuun työehtojen ja työntekijöiden oikeuksien puolesta.

– Hallitus on valinnut pitkän ja kivisen tien, ja meidän täytyy olla valmiina kaivamaan siihen kuoppia, kunnes ymmärtävät perääntyä. Kamppailemme nykyisten ja myös tulevien sukupolvien työntekijöiden puolesta, Sauvolainen sanoo.

Teollisuusalojen taloustilanteen heikentyessä Sauvolainen on erityisen huolissaan ikääntyvien irtisanottavien tilanteesta, jos hallituksen heikennysesitykset menisivät läpi.

– Ikääntyvän irtisanottavan työntekijän asema on siinä tapauksessa äärimmäisen turvaton, Sieltä poistuisi monia tukiverkkoja. Sauvolainen muistuttaa.

Lisätietoja: Tommi Sauvolainen, 040 869 8136

Teollisuuden Vaikuttajien valtuustoryhmä kokoontui Turussa 31.10.–1.11. Puheenvuoroa pitämässä Teollisuusliiton varapuheenjohtaja ja Teollisuuden Vaikuttajien ryhmänvetäjä Turja Lehtonen.

Go to Top