Rentoutumisen aika

2022-09-11T15:04:03+03:0023.12.2020|Ajankohtaista|

Vuosi 2020 on ollut poikkeuksellinen vuosi. Näin on alkanut todella moni puheenvuoro tai kirjoitus, kun kulunutta vuotta on summattu, ja onhan se sitä ollutkin. Tuskin kukaan vuosi sitten uskoi, että nyt olisimme tilanteessa, jossa osa kansalaisista on miltei eristäytynyt muista ihmisistä.

On tässä vuodessa toki ollut positiivisiakin asioita. Ihmiset ovat sopeutuneet tilanteeseen hyvin nopeasti. Koska isoja kokoontumisia on rajoitettu, on netin kautta järjestettävien kokouksien käyttö lisääntynyt huomattavasti. Etäkokoustoiminta on myös omaksuttu hyvin nopeasti. Tämä on mahdollistanut, että niin Teollisuusliiton kuin Vaikuttajaryhmänkin toimintaa on pystytty jatkamaan ja kehittämään hieman erilaisilla järjestelyillä. Uskoisin, että tulemme hyödyntämään joitain näitä toimintamalleja tulevaisuudessakin, vaikka tilanne normalisoituisikin. On silti itsekin pakko sanoa, että toivottavasti pystymme pian ensi vuoden puolella järjestämään isoja tapahtumia kasvotusten. Teams-kokouksista jää käytännössä kokonaan puuttumaan elekieli, joka on varsin merkittävä osa ihmisten kanssakäymistä. Tämä on merkittävä puute, mitä olen jäänyt kaipaamaan. Ay-toimintaa tehdään kuitenkin ennen kaikkea ihmisten kanssa ja ihmisiä varten.

Työpaikkojen tilanne on vaihdellut suuresti. Toisissa tehtaissa tehdään ylitöitä ja palkataan lisää väkeä, kun toisaalla irtisanotaan ja jaetaan lomautusilmoituksia. Suomi on selvinnyt silti koronakriisistä taloudellisesti kilpailijamaitaan paremmin. Vasemmistovetoinen hallitus on siis onnistunut toimissaan.

Tänä vuonna viikonloput eivät ole täyttyneet kokouksista, seminaareista ja tapahtumista ympäri Suomea, joten ihmisillä on ollut enemmän aikaa itselle ja perheelle. On siis voinut hieman rentoutua ja ladata akkuja tulevaa varten.

Joulun pyhinä voi rentoutua vielä enemmän, jos siihen yhteyteen on saanut muutaman lisävapaapäivänkin. Isoja sukukokoontumisia on kehotettu välttämään, mutta jos tässä kohtaa toimisi vanha sananparsi, ”pidot paranee, kun väki vähenee”.

Haluan toivottaa kaikille rauhallista joulua ja vaikuttavampaa uutta vuotta Pirkanmaan Vaikuttajaryhmän puolesta!

Antti Maijala

Puheenjohtaja

Go to Top