MIKSI KUULUA AMMATTILIITTOON

2022-09-11T15:19:56+03:0006.02.2021|Ajankohtaista|

Tämän voi kuulla monesti ihmisiltä. He kyseenalaistavat liittoon kuulumisen mielekkyyden. Liitto ei tee mitään, siitä ei ole mitään hyötyä, maksaa liikaa tai ei vain kiinnosta tuollaiset asiat. Tosiasiassa kannattaisi kiinnostaa ja kannattaisi kuulua liittoon. Eikä hintakaan ole paljoa hyötyynsä nähden.


Eikö olekin ihanaa kesäisin mennä perheen kanssa lomamatkalle etelän lämpöön (sitten kun korona sen meille suo) tai sukuloimaan pohjolan perukoille. Kerrankin on aikaa kun on lomaa töistä. Niinpä, mistäs se loma on tullut. Toiko pukki sen viime jouluna lahjaksi? Eipä tuonut vaan liiton mies. Ei komea näyttelijä omassa persoonassaan vaan neuvottelutuloksena sovittu asia.
Entä kun vuosisadan flunssa iskee, eikä töihin lähdöstä tule mitään. Eipä huolta, lääkärille vain hakemaan sairaslomaa tai soitto pomolle, mikäli on tällainen käytäntö. Palkka tulee myös sairasajalta. Reilua eikö totta? Haluaako työnantaja maksaa palkkaa tältä ajalta? Ei takuulla halua, mutta sopimuksessa sanotaan niin. Entä kun pomo kysyy sinua ylitöihin ja lupaat jäädä, saahan siitä ylityökorvaukset normipalkan lisäksi. Jälleen kerran kiitos sopimuksien.

Nämä kaikki ja monet muut asiat on neuvotteluissa sovittu. Liiton ihmiset ovat ne neuvotelleet.


Hyvä työnantaja tietää, että hyvinvoiva henkilöstö on firman tärkein voimavara. Kun ihmiset ovat terveitä ja levänneitä, he jaksavat myös paiskia töitä, joka hyödyttää meitä kaikkia.

Siksi tarvitaan palkallisia ANSAITTUJA lomia, sairaslomia, työsuojelua jne. Yhteiset sopimukset vapauttavat meidät tekemään työtämme työpaikoilla. Voimme olla luottavaisia työsuhteen jatkumisesta, vaikka joskus flunssa iskisi. Tämä hyödyttää myös työnantajaa, kun työntekijät ovat stressittömiä ja pystyvät keskittymään itse työntekoon.On kaikkien etu, että hommat työpaikalla sujuvat.

Tanja Vesterinen

Go to Top