Budjettiriihestä

2022-09-11T15:02:56+03:0022.10.2020|Ajankohtaista|

Ansiosidonnaisen lisäpäivien poistaminen olisi kohtuutonta, koska jo nyt työelämässä ovat heikommassa asemassa tietyn ikäiset ihmiset jotka olisivat oikeutettuja ns. ”eläkeputkeen”. Koronan takia irtisanomiset ja lomautukset ovat lisääntyneet. Kannattaviakin yksiköitä kuten Kaipolan paperitehdas suljetaan. Edellä mainitussa tilanteessa missä työpaikka menee alta, pienellä paikkakunnalla ei näillä ihmisillä ole mitään mahdollisuutta työllistyä, ainakaan näillä iäkkäämmillä lisäpäiviin oikeutetuilla työntekijöillä. Näillä 62 vuotiaana työttömiksi jäävilla myöskin tuleva eläke jäisi pienemmäksi useilla satasilla jos lisäpäivät poistuisivat. Mikä on todella paljon ainakin tavallisille teollisuustyöntekijöille, sekä matalapalkka-aloilla työskenteleville.

Oikeita toimia työllisyyden parantamiseksi olisi esimerkiksi sähköveron pudottaminen yrityksille EU:n minimi tasoon. Tarvitsemme myös Suomeen pitkäntähtäimen poliittisen teollisuusohjelman missä otettaisiin huomioon Suomalaisten vientiyritysten kilpailukyky verrattuna muihin EU: maihin.

Ei yksittäisten ihmisten sosiaaliturvan leikkaukset paranna työllisyyttä vaan päinvastoin hankaloittavat työttömiksi joutuvien jo ennestään ikävää tilannetta ja turvaa toimeentulosta.

Nina Päivärinta

Trukinkuljettaja

Lahti

Nina Päivärinta
Go to Top