Sini Salminen: “Ammattiliitot ovat vahva osa yhteiskuntaa”

Ammattiliittojen tehtävänä on puolustaa ja parantaa työntekijöidensä työehtoja. Suomalaisista ammattiliittoihin kuuluu yli 2 miljoonaa jäsentä. Aktiiveista on pulaa eikä varsinkaan nuoria kovasti kiinnosta ammattiyhdistysliike. Itse lähdin ehdokkaaksi siksi, koska meissä nuorissa on tulevaisuus ja uskon ay-liikkeen jäsenten yhteiseen voimaan.
Ammattiliitot tulisi vain saada päivitettyä nykyaikaan. Ei niin, että muutama ”Lyly” tekee työnantajien kanssa kerran parissa vuodessa nollaa hipovan sopimuksen ja siinä se on. Pitäisi näkyä enemmän työpaikoilla, siellähän ne jäsenet ja jäsenten ongelmat ovat. Nyt tietysti on ongelmana Sipilän, Soinin ja Stubbin hallitus, joka aikoo puuttua pakkokeinoin työntekijöiden lomiin, sairauslomien palkallisuuteen, palkallisiin pyhäpäiviin ja sunnuntai- sekä ylityökorvauksiin. Nyt yli kahden miljoonan jäsenen voimalla täytyy estää tällaiset työehtojen huononnukset. Lainsäädännön pitää suojella heikommassa asemassa olevaa, ei kurittaa.

 

SINI SALMINEN
JÄLKIKÄSITTELIJÄ, LAJUPEK OY
VARATYÖSUOJELUVALTUUTETTU
LIITTOKOKOUSVAALIEHDOKAS #88