Neuvotteluissa ei mahdollisuutta nollaratkaisuun.

Kuten tiedämme TES-neuvottelut ovat parhaillaan käynnissä Metallissakin, viimeistä kertaa tällä kokoonpanolla. Tulevaisuuden neuvottelut ja ratkaisut tehdään sitten Teollisuusliiton nimissä. Työnantajaleirissä ollaan edelleen nollalinjalla, tätä on kuultu heidän edustajiltaan pitkin kesää ja syksyä. EK häärää taustalla edelleen linjauksineen, vaikka ei ole enää mikään neuvotteluosapuoli, koska itse niin halusi.

Kentän viesti on kuitenkin selvä, työntekijät ovat nyt ottaneet kuonoon kilpailukyvyn nimissä aivan tarpeeksi ja ne eurot, joiden piti sitten meiltä säästyä yritysten kehittämiseen, ovat menneet suoraan omistajien taskuun. Hallituksen pakkomielteinen kyykytysoperaatio nimeltään KiKy, joka Demarien Metallissa läpijunttaamana meni lävitse, on kentällä kirosana ja malliesimerkki siitä miten voidaan omille kintuille kusta ja kunnolla.

Hallituksen ollessa epäluotettava ja työnantajaosapuolen taas häikäilemätön, ei meillä ole ketään muita kehen luottaa kuin itsemme. Meidän on pyydettävä, vaadittava ja oltava joukolla sitten sen takana. Pirkanmaan pajoilta ja verstailta onkin nyt neuvottelijoille kulkenut viestiä, että täällä ollaan valmiudessa jo.

 

Pj Mikko Virolainen

Pirkanmaan Metallin Vaikuttajat

Valtuuston jäsen, Teollisuusliitto