Helena Kurvinen: Ay-toiminnasta iloa elämään

Olen koko työhistoriani ajan ollut kiinnostunut ammattiyhdistystoiminnasta. Kunta-alalla ehdin olla JHL:n jäsenasiainhoitajana yli kymmenen vuotta. 15 vuotta pätkätöitä Multian kunnassa oli kuitenkin tarpeeksi ja lähdin opiskelemaan metallialaa. Kun valmistuin vuonna 2007 hitsaajaksi, siirryin tietenkin metalliliiton jäseneksi. Samoihin aikoihin menin ensimmäisen kerran ammattiosastoni kokoukseen ja tulinkin heti valituksi toimikunnan jäseneksi. Pian tämän jälkeen minut valittiin työpaikkani pääluottamusmieheksi. Koska tehtävä oli minulle uusi, lähdin Murikkaan luottamusmieskurssille.

Kurssilta sain paljon tarpeellista tietoa, osa meni uutuuttaan ohi, mutta ainakin jäi tieto siitä mistä kysyä jos tuli ongelmia. Monesti parasta oppia sai toisilta kurssilaisilta. Heiltä kuuli miten moninaisia tilanteita saattoi joutua selvittämään ja millaisia ratkaisumalleja niissä oli käytetty. Oli myös valaisevaa kuulla työpaikoista, joissa asiat oli hoidettu mallikkaasti ja niistä missä kaikki tuntui mättävän. Kurssien jälkeen luottamustehtävän hoitaminen on ollut huomattavasti vankemmalla pohjalla.

Olen jatkanut kouluttautumista myös luottamusmieskurssien jälkeen, ja tänäkin vuonna minun on tarkoitus käydä muutama kurssi. Ammattiyhdistystoiminta on tuonut uusia tuttavuuksia ja hyviä ystäviä. Toisilta aktiiveilta olen saanut ongelmatilanteisiin vertaistukea ja neuvoja. Erilaisten tilanteiden ruotiminen yhdessä tuo voimaa ja uskoa siihen, että kaikki asiat ovat ratkaistavissa.

Kannattaa totisesti lähteä mukaan, mutta totisena ei ole pakko olla!

Nyt jos koskaan kannattaa äänestää. Edessä on suuria, kaikkia meitä koskettavia päätöksiä.

HELENA KURVINEN