Harri Rusanen: Konkretiaa, sanoista tekoihin

Luottamus työntekijöiden ja työnantajan välille ei synny johdon päätöksellä, vaan tarvitsemme aitoa vuoropuhelua saavuttaaksemme molemminpuolisen luottamuksen. Työnteon edellytykset tulee laittaa kuntoon- tarkoittaen koneenosat ja dokumenttipäivitykset ajoissa työntekijöille. Kerralla valmiiksi. Työaikajoustot toimimaan kuten mainostettu, jotta pääsemme esim. firman
urheilujoukkueiden harjoituksiin/ otteluihin.

Metalliliitossa haluaisin edunvalvonnan olevan enemmän jäsenlähtöistä ja keskittyä ainoastaan liiton jäseniin- ei liittokohtaisia palkankorotuksia YTK:n jäsenille! Ammattiosastot halutessaan tulee pitää itsenäisinä ja jatkossakin päättää itsenäisesti asioistaan. Työnantajaliitto tulee haastaa tarjoamaan vakituisia työsopimuksia nuorille, sillä pätkätyöstä toiseen siirtyvät nuoret eivät ole
tasa-arvoisessa asemassa esim. palkkoja ajatellen.

 

Vaaliteemani:

  • Nuorten ääni esiin liittokokouksessa
  • Edunvalvonta jäsenlähtöiseksi
  • Työehtojen heikennykset loputtava

Lyhyt esittely:

  • 29-vuotias espoolainen Helsingissä.
  • ABB Moottorit ja generaattorit
  • Luottamusmies
  • Nuorisovastaava
  • Ammattiosasto 70:nen toimikunnan jäsen.
  • Staattorinvalmistaja/Sähkökoneenasentaja

 

LIITTOKOKOUSVAALIEHDOKAS #48