Turja Lehtonen valittiin ehdolle Teollisuusliiton varapuheenjohtajaksi

Turja Lehtonen on Metallin Vaikuttajien eli vasemmiston ja sitoutumattomien vaaliliiton liittokokousryhmän ehdokas Teollisuusliiton 1. varapuheenjohtajaksi. Lehtonen valittiin samalla myös jatkamaan Metallin Vaikuttajien ryhmänvetäjänä.

Lehtonen sai Metalliliiton ylimääräisen liittokokouksen yhteydessä pidetyn Vaikuttajien liittokokousryhmän äänestyksessä 90 ääntä, kun vastaehdokas Terho Ihalainen sai 61 ääntä.

– Kiitos saamastani tuesta koko meidän porukalle! Samalla kun olen onnellinen, olen vähän huolissani siitä, että vuoden välein ryhmää revitään eri leireihin. Aina tällaisen kisan jälkeen menee aikaa kerätä porukka uudelleen yhtenäiseksi, Lehtonen kommentoi äänestyksen ratkettua.

Lehtonen valittiin edellisen kerran Metallin Vaikuttajien ryhmänvetäjäksi vain vuosi sitten Metalliliiton liittokokouksessa toukokuussa 2016, jolloin Terho Ihalainen haastoi Lehtosen edellisen kerran.

– Arvostan sitä, että Terho paiskasi kättä toveruuden merkiksi äänestyksen ratkettua. Ei pidä olla turjalaisia ja terholaisia, vaan haluan rakentaa hyvää uutta yhteistyötä ja yhteistä liikettä. Otan vakavasti tämän kampanjan aikana saamani viestit. Mottoni on, että ”ei yksin, vaan yhdessä – ja molempiin suuntiin” Se tarkoittaa vuorovaikutteista toimintaa. Jos joku saa hyvän idean, niin ei ole väliä kenen se on.

Metalliliiton ylimääräinen liittokokous päätti tänään yksimielisesti hyväksyä liittoesityksen ja säännöt uudeksi Teollisuusliitoksi, johon yhdistyvät tämän vuoden lopussa entinen Metalliliitto, TEAM-liitto ja Puuliitto. Lehtosen mukaan vasemmistolaisesta näkökulmasta seuraava tärkeä vaihe on ryhtyä ryhmäyttämään kolmen liiton vasemmistoryhmiä yhteiseksi joukkueeksi.

– Toivon, että marraskuussa olemme kaikki yhtä yhtenäistä vasemmistojoukkuetta. Siitä olen todella onnellinen, että saimme teollisuusliittopäätöksen yksimielisesti maaliin. Se antaa vasemmistoryhmälle hyvän pohjan jatkaa, Lehtonen sanoo.

Vuonna 1970 syntynyt Turja Lehtonen on työskennellyt viimeisen vuoden Metalliliiton liittosihteerinä. Lehtonen tuli Metalliliiton palvelukseen 2001 ja on toiminut liitossa aiemmin työehtotoimitsijana ja järjestösihteerinä. Ennen Metalliliittoa Lehtonen on työskennellyt muun muassa ilmastointiasentajana Valmetin Pansion tehtaalla. Hän on toiminut myös työpaikkansa luottamusmiehenä, varapääluottamusmiehenä, osaston toimikunnan jäsenenä ja liiton nuorisotoimikunnan jäsenenä.

Entisen Metalliliiton eli uuden Teollisuusliiton ylimääräinen liittokokous on käynnissä Helsingissä. Henkilövalinnat tehdään huomenna torstaina.

Lisätietoja: Turja Lehtonen, p. 0400 535 616

Kuvassa Ilpo Haaja Helsingistä onnittelee Turja Lehtosta heti äänestystuloksen julkistamisen jälkeen.