Turja Lehtonen ehdolle uuden teollisuusliiton varapuheenjohtajaksi

Suomeen on syntymässä tämän vuoden lopussa uusi teollisuusliitto, mikäli Metallityöväen Liiton ylimääräinen liittokokous 17.–18. toukokuuta sekä TEAM-liiton ja Puuliiton vastaavat hallintoelimet näin päättävät.

Uuden teollisuusliiton ensimmäisen varapuheenjohtajan tehtävään on tänään pyydetty ehdokkaaksi Metalliliiton nykyistä liittosihteeriä Turja Lehtosta. Lehtosta pyysi ehdokkaaksi joukko Metallin Vaikuttajien liittohallitusryhmän ja valtuustoryhmän jäseniä ja lisäksi laaja joukko Metallin Vaikuttajien liittokokousedustajia.

Lehtonen vastasi pyyntöön myöntävästi, ja hän lähtee tavoittelemaan ensimmäisen varapuheenjohtajan paikkaa.

Turja Lehtonen on 46-vuotias turkulainen pitkän linjan ay-vaikuttaja. Lehtonen on tullut Metalliliiton palvelukseen vuonna 2001 ja toiminut liitossa työehtotoimitsijana, järjestösihteerinä, sopimusasiantuntijana ja kevään 2016 liittokokouksesta alkaen liiton liittosihteerinä.

– Olen saanut tehdä liittosihteerin työtä nyt reilun vuoden, jonka aikana uskon saaneeni homman haltuun. Olen valmis jatkamaan työtä, mikäli saan kentän luottamuksen, Lehtonen sanoo.

Metallin Vaikuttajien eli Metalliliiton vasemmiston ja sitoutumattomien vaaliliiton ryhmänvetäjänä Lehtonen on toiminut vuoden 2012 liittokokouksesta lähtien.

– Mottoni on ollut vuodesta 2012, että kentän ihmiset päättävät, mitä meidän tulee tehdä. Tästä pidän kiinni edelleen. Vanhaan malliin, jossa teimme asioita toimitsijavetoisesti, ei minusta ole paluuta. Me Vaikuttajat olemme jäsenlähtöinen liike. Valitsemallamme toimintamallilla Metallin Vaikuttajat saavutti viime vuoden liittokokousvaaleissa ensimmäisen vaalivoiton 20 vuoteen. Tämä jos mikä kertoo, että malli on toimiva.

Uudessa teollisuusliitossa varapuheenjohtajilla ei ole roolia työehtosopimusneuvotteluissa, vaan työ tulee keskittymään järjestön johtamiseen, ja ensimmäisellä varapuheenjohtajalla myös liiton vasemmistoryhmän vetämiseen. Lehtonen tuntee saaneensa tähän tukevan kokemuksen toimiessaan aikanaan Vasemmistonuorten pääsihteerinä ja sittemmin Metalliliiton järjestösihteerinä, liiton vasemmistoryhmän vetäjänä ja liittosihteerinä.

– Haluan olla rakentamassa uudesta teollisuusliitosta Suomen vaikutusvaltaisinta ammattiliittoa. Kolmen liiton yhdistyessä yhteistyö nousee tärkeydessä ykkösasiaksi. Tätä yhteistyötä haluan olla tekemässä kahden muun liiton toimijoiden kanssa, Lehtonen sanoo.

– Olen ollut teollisuusliittohankkeessa mukana alusta asti, joten tiedän tarkasti, mitä missäkin vaiheessa on sovittu. Tämä antaa mielestäni hyvät eväät varapuheenjohtajan tehtävään.

Lisätietoja:

Turja Lehtonen
Liittosihteeri
p. 0400 535 616

Antti Salonen
Pääluottamusmies ja liittohallituksen jäsen
p. 040 832 1315