Vaikuta kuntavaaleissa ja sote-uudistuksessa!

Metallin Vaikuttajien ryhmänvetäjä Turja Lehtonen kannustaa kaikkia vaaliuurnille kuntavaaleissa ja kehottaa allekirjoittamaan vetoomuksen paremman sote-uudistuksen puolesta.

Hyvä Metallin Vaikuttaja,

Tänään on kuntavaalien ennakkoäänestyksen viimeinen päivä, ja varsinainen vaalipäivä on tämän viikon sunnuntaina.

Uskon, että Sinä olet jo käyttänyt äänioikeuttasi, tai aiot tehdä sen viimeistään sunnuntaina. Kyselyjen ja kuntavaaliehdokkailta ja tukiryhmäläisiltä saatujen tietojen mukaan kovin moni äänestäjä kuitenkin etsii vielä omaa ehdokastaan, tai jopa miettii koko äänestämisen tärkeyttä. Nyt onkin aika varmistaa, että meidän jokaisen perheenjäsenet, ystävät, työtoverit ja tuttavat käyvät myös äänestämässä selkeän vastalauseen nykymenolle.

Saattaa tuntua siltä, että kuntavaaleilla ei ole suoraan yhteyttä eduskuntaan, maan hallitukseen ja valtakunnanpolitiikkaan. Sillä on kuitenkin suuri merkitys. Jos hallituspuolueet menestyvät kuntavaaleissakin, sen jälkeen maan hallituksella ei ole enää mitään esteitä tehdä palkansaajia koskevia leikkauksia ja huononnuksia, koska näyttäisi siltä, että palkansaajat ovat valmiita nielemään kaiken.

Jos me emme saa lyötyä tälle hallitukselle luuta kurkkuun, kilpailukykysopimus oli vasta alkusoittoa. Vaikka kiky-sopimus oli työmarkkinajärjestöjen tekemä, alkusyy siihen johtaneeseen tapahtumasarjaan oli maan nykyinen hallitus. Vieläkö palkansaajat haluavat, että hallitus käy heidän palkkapussillaan? Jos ei, kannattaa äänestää vasemmistoa. Se on ainoa poliittinen voima, joka voi vastustaa maan istuvaa hallitusta.

Kuntavaaleissa on ehdolla yli 650 metalliliittolaista ja lähes 250 Metallin Vaikuttajaa. Tsemppiä vaalien loppurutistukseen kaikille ehdokkaille ja tukiryhmäläiselle!

Kaikki metalliliittolaiset ehdokkaat ovat nähtävillä kunnittain liiton verkkosivuilla:

www.metalliliitto.fi/kuntavaaliehdokkaat-2017

Kaadetaan epäreilu sote!

Vasemmistoliitto on käynnistänyt laajan nimienkeruukampanjan paremman soten puolesta.

Kehotamme kaikkia suomalaisia allekirjoittamaan ”kansan välikysymyksen” oikeudenmukaisen sote-uudistuksen puolesta. Suomen sosiaali- ja terveyspalvelut kaipaavat enemmän resursseja ja parempaa yhteistyötä, ei pakkoyhtiöittämistä ja yksityistämistä.

Kaadetaan yhdessä epäreilu sote!

Allekirjoita:

www.sote.vasemmisto.fi

Vaikuttavin terveisin,

Turja Lehtonen
Metalliliiton liittosihteeri
Metallin Vaikuttajien ryhmänvetäjä