Turja Lehtonen: Kaikki mukaan Operaatio Vakiduuniin

Metallin nuoret aloittivat lokakuussa Operaatio Vakiduuni -kampanjan, joka pyrkii kieltämään nollatuntisopimusten käytön ja puuttumaan muutenkin pätkätöiden epäkohtiin. Metalliliiton liittovaltuuston kokouksen yhteydessä kokoontunut Metallin Vaikuttajien valtuustoryhmä antoi kampanjalle täyden tukensa.

– Asia on niin tärkeä, että haastan kaikki Metallin Vaikuttajat ja muunkin ay-väen mukaan näihin talkoisiin. Lähdetään mukaan työpaikoilla, toreilla ja sosiaalisessa mediassa, allekirjoitetaan sitoumuksia ja kerätään nimiä kansalaisaloitteeseen, kannustaa Metallin Vaikuttajien ryhmänvetäjä Turja Lehtonen.

– Asian tärkeyden osoittaa myös se, kuinka jyrkästi poliittinen oikeisto on lähtenyt tyrmäämään avauksen.

Politiikan puolella Vasemmistoliitto on ottanut nollatuntisopimusten kieltämisen puolueen eduskuntavaalien tavoiteohjelmaan.

– Pidän tätä erittäin hyvänä ja tärkeänä asiana. Jotta Operaatio Vakiduuni onnistuu, tarvitsee se kaikki mahdolliset hartiat kampanjaa kantamaan, Lehtonen sanoo.

Lehtosen mukaan Operaatio Vakiduuni on mainio osoitus nuorten aktiivisuudesta ja aloitteellisuudesta.

– Vaikka kampanjan idea ja toteutus onkin lähtenyt Metallin nuorilta, asia koskettaa kaikkia ikäryhmiä ja siksi mukaan voi lähteä kuka vaan. Yksi hyvä sanonta kuuluu: Se on meistä kiinni!

Lisätietoja: Turja Lehtonen, p. 0400 535 616

http://www.operaatiovakiduuni.fi/