Matti Mäkelä: EK:sta on tullut EI-liike

Elinkeinoelämän keskusliitosta on muodostunut EI-liike, kaikkia uudistuksia ja kehitystä vastustava järjestö, Metalliliiton liittosihteeri Matti Mäkelä sanoi avauspuheenvuorossaan Metalliliiton valtuuston syyskokouksessa Helsingissä.

Matti Mäkelä

Mäkelän mukaan työantajien linjaukset ovat olleet kielteisiä koko syksyn. Ensin olisi pitänyt luopua jo sovituista palkankorotuksista, vaikka taloustilanne ei sitä Mäkelän mukaan vaatinut. EK:n nihkeää suhtautumista raamisopimuksessa kertaalleen sovittuun kolmen päivän koulutusvapaaseen Mäkelä kutsui farssiksi.

– Voi kysyä, mitä työnantajat oikein vastustavat. Työttömyysriskin alaisten työntekijöiden koulutusta, joita muutoinkin koulutetaan vähän? Yli 55-vuotiaiden kuntoutusta, joka pidentäisi työuria? Työntekijöiden jatkuvaa oppimista ja kehittymistä? Tällä asenteella työnantajat sanovat ei osaamiselle ja pidemmille työurille, Mäkelä sanoi.

Mäkelä näkee, että EK:n linjausten takana on Metalliliiton vastapeluri Teknologiateollisuus. Esimerkiksi alkusyksystä julkiseen keskusteluun noussut sairausloman karenssipäivä oli esillä jo Metalliliiton edellisissä työehtosopimusneuvotteluissa.

Työnantajapuolella on väitetty, että viennin heikon menestyksen taustalla olisi teollisuuden heikentynyt hintakilpailukyky. Mäkelän mukaan tämä ei pidä paikkaansa. Teollisuuden hintakilpailukykyä osoittavat mittarit eivät väitettä tue, Mäkelä sanoi.

– Työnantajien väärä analyysi on johtanut väärään painotukseen työnantajien politiikassa. Painopiste on viime aikoina ollut palkanmuodostuksessa ja palkoista sopimisen siirtämisessä työpaikoille. Tällaisella linjalla ei Suomen vientiongelmia ratkaista, Mäkelä sanoi.

Mäkelän mukaan Suomessa on tälläkin hetkellä menestyviä metalliteollisuuden vientiyrityksiä, joiden menestys perustuu hyviin tuotteisiin ja oikeanlaisiin panostuksiin. Palkkakustannukset eivät menestystä ole estäneet. Pessimismin lietsominen ja palkoista valittaminen eivät luo myönteistä ilmapiiriä, hän muistutti.

– Työpaikoille pitää luoda myönteinen ja avoin yhteistyön ja kehittämisen ilmapiiri. Sillä saadaan tuloksia ja tuottoa työnantajankin pussiin, Mäkelä sanoi.