Kolmen päivän koulutusoikeus ja huoli kaivoksista valtuuston keskustelussa

Metallin valtuuston syyskokouksessa valtuutetut kävivät kokouksen ensimmäisenä päivänä vilkasta yleiskeskustelua. Keskustelussa muun muassa kritisoitiin työnantajapuolen asennetta raamisopimuksen noudattamisessa ja kolmen päivän koulutusvapaan toteutumisessa, käsiteltiin Talvivaaran jätevesivuotokohua ja kaivosteollisuuden näkymiä sekä pohdittiin tulevaa sopimuskierrosta ja paikallisen sopimisen paineita.

Metallin vasemmistoryhmän valtuutettujen puheenvuorot sisälsivät muun muassa seuraavanlaisia huomioita:

Jouni Linden, Uusimaa:
Raamisopimuksesta on jo vuosi, mutta vieläkin epäselvää mitä on sovittu. Työnantajan mielestä sovituista asioista ei pidä pitää kiinni. Tällainen ei saisi toistua.Seuraavissa neuvotteluissa Metallilla on oltava omat tavoitteet, ja niistä pitää pitää kiinni. Viimeksi raamisopimuksessa oli jo liikaa kokkeja sopassa.

Timo Vänskä, Pohjois-Karjala:
Talvivaara-kohun takia kaivostyöntekijöitä kohdellaan ikävästi julkisuudessa. Ahjon pitäisi kirjoittaa juttu, joka puhdistaisi ilmaa. Monella suomalaisella kaivoksella tehdään kaikki niin kuin pitää, ja ympäristö otetaan kaikin tavoin huomioon. Se unohdetaan tässä.

Tarmo Lukkarinen, Keski-Suomi:
Kun keittiön pöydän ääressä luin uutisia irtisanomisista ja lomautuksista ja niistä puhisin, metallialalle kouluttautuva poikani pohti, että onko hän ollenkaan kouluttautumassa oikealle alalle. Meidän tehtävämme on huolehtia, että jatkossakin on metallialan työpaikkoja ja koulutuspaikkoja.

Markku Nieminen, Helsinki:
Kolmen päivän koulutuspäiväoikeus on otettava, vaikka väkisin. Tässä ei saa antaa periksi. Muutenhan työnantajat sanovat seuraavan sopimuksen jälkeen, että ette te mitään palkankorotuksia saa. Työnantajien hyökkäyksiin on vastattava pian. En toivo lakkoa, mutta tämä täytyy pysäyttää, enenn kuin tilanne menee liian pitkälle. Parempi olisi, kun asiat kyettäisiin ratkomaan neuvottelupöydässä. Ja terveisiä työmaalta: Korotukset pitää saada senttimääräisinä ja samansuuruisina kaikille.

Juha Kapiainen, Uusimaa:
Koulutusvapaasta: sitten kun – haluan siis ajatella tämän positiivisesti – sitten kun kolmen päivän koulutusvapaa on saatu, työ ei lopu siihen. Siinä on vielä valuvika sisällä siinä mallissa. Raamisopimuksen mallissa kolmen päivän koulutusvapaa tulee vain täystyöllisille, ei lomaututetuille. Metalliliitto on viime vuosina tehnyt hyvää työtä työttämien ja lomautettujen eteen. Jatketaan sitä työtä.

Jouni Lämpsä, Oulu:
Tulevia haasteita alkaneelle valtuustokaudelle: Paikallinen sopiminen: mitä se on, mitä sen tulee olla? Luottamusmiehen asema: onko luottamusmies tasavertaisessa asemassa neuvottelutilanteessa? Kilpailukyky: kuinka löytää vaihtoehto kvartaalikapitalismille? Työhyvinvointi: pitää panostaa työhyvinvoinnin kehittämiseen ja muuhunkin kehittämiseen työntekijää kuunnellen, näin jaksaminen paranee ja sairauspoissaolot vähenevät. Järjestäminen: mikä on ammattiosasto, mikä on liitto? Me olemme liitto. Liitto työpaikalle ammattiosaston kautta: miten ammattiosasto pystyy parhaiten toteuttamaan edunvalvontatehtäväänsä?

Anssi Piirainen, Kymi:
Kokoomus valittaa sairauspäivistä, mutta yleinen tuottavuus on parasta niissä yrityksissä, missä työntekijöillä on mahdollisuus itse ilmoittaa sairauspoissaolonsa.