Metallin valtuusto syyskokoukseen

Metalliliiton liittovaltuuston sääntömääräinen syyskokous pidetään 20.-21. marraskuuta. Syysvaltuuston odotetaan muodostuvan vilkkaasti keskustelevaksi.

Valtuutettuja tullee puhuttamaan varsinkin raamisopimuksessa sovittu, mutta EK:n karsastama kolmen päivän koulutusvapaa. Valtuutettujen uskotaan kaksipäiväisessä kokouksessa ottavan kantaa jo myös syksyllä edessä olevaan sopimuskierrokseen.

Valtuusto käsittelee liiton ensi vuoden toiminta- ja taloussuunnitelman. Osana suunnitelmaa käsitellään erillinen suunnitelma järjestämiskampanjasta.

Taloussuunnitelman yhteydessä päätetään myös ensi vuoden jäsenmaksu. Esityksen mukaan jäsenmaksu pysyy entisen suuruisena. Päätettäväksi tulee myös seniorijäsenmaksun suuruus. Liittokokous päätti toukokuussa uudenlaisesta jäsenyydestä eli seniorijäsenyydestä.

Valtuusto käsittelee myös ammattiosastojen tekemät esitykset. Valtuustolle on tehnyt esityksiä 11 ammattiosastoa.