Turja Lehtonen: Metallin vasemmisto kovalla työllä uuteen nousuun

– Meillä Metallin vasemmistolla on upea porukka, hienot periaatteet ja mahdollisuus ajatella itse. Meitä tarvitaan, jotta Metalliliitossa olisi vaihtoehtoja. Kovalla työllä voimme ajaa näkemyksiämme aina liiton ylimmälle tasolle asti, sanoo Metalliliiton vasemmistoryhmän uusi vetäjä, Metalliliiton työehtosihteeri Turja Lehtonen.

Turja Lehtonen

Metalliliiton liittokokous päättyi eilen Tampereella. Lehtosen valinnan vasemmistoryhmän vetäjäksi teki Metallin vasemmistoryhmän ja sitoutumattomien Metallin Vaikuttajat -vaaliliiton liittokokousryhmä viime lauantaina. Edellinen vasemmistoryhmän vetäjä Matti Mäkelä jatkaa Metalliliiton liittosihteerinä.

– Tavoitteeni on tehdä vasemmistoryhmän toiminnasta organisoidumpaa, määrätietoisempaa ja suunnitelmallisempaa, Lehtonen sanoo.

Lehtosen mukaan parempi organisointi tarkoittaa sitä, että vasemmistoryhmällä on tietyt selkeät linjat, jotka lähtevät ryhmän yhteisistä ajatuksista, ja joita jalostetaan alue- ja piirikohtaisesti. Määrätietoisuus tarkoittaa taas sitä, että jäsenkentältä kerättyjä ja liittohallitus- ja valtuustoryhmissä hiottuja linjoja tuodaan aktiivisesti Metallin päätöksentekoon, Lehtonen sanoo. Suunnitelmallisuus merkitsee Lehtosen mukaan sitä, että rakennetaan selkeä projektiaikataulu, joka sisältää seuraavalle neljälle vuodelle selkeitä kiintopisteitä kuten koulutuksia ja tapaamisia, ja niistä kiintopisteistä pidetään kiinni.

– Alueilla piiriryhmät sitoutuvat suuntaviivoihin, jotka tehdään hyvin läheisessä yhteistyössä keskusryhmän kanssa, Lehtonen näkee.

– Samoin on hyvä hahmottaa, että Metallin valtuustoryhmän työskentely on osa ryhmän työskentelyä. Kun valtuustoryhmä kokoontuu, piiriryhmät saavat tietää asiasta, ja kun liittohallitusryhmä kokoontuu, sekin kuuluu piiriryhmille.

Lehtonen suunnitteleekin aktiivisempaa tiedottamista ja muun muassa sähköisten viestintävälineiden tehokkaampaa käyttöä. Ryhmän viestien pitää olla demokraattisesti tehtyjä linjapäätöksiä, ja viestin tulee olla sama organisaatiossa alhaalta ylös ja ylhäältä alas.

– Säännöllistä koko ryhmää koskevaa tiedotusta tullaan lisäämään ja tehostamaan. Tavoite on, että me olemme esillä työpaikoilla koko ajan, ei vain neljän vuoden välein liittokokousvaalien alla. Työ kohti vuoden 2016 liittokokousta alkaa nyt heti.

Lisätietoja: Turja Lehtonen, p. 0400 535 616