Turja Lehtonen ehdolla Metalliliiton sihteeriksi

Turja Lehtonen on Metallin Vaikuttajien eli vasemmiston ja sitoutumattomien vaaliliiton liittokokousryhmän ehdokas Metalliliiton sihteeriksi. Sihteeri toimii myös liiton vasemmistoryhmän vetäjänä.

Lehtonen sai lopullisessa äänestyksessä 90 ääntä, kun vastaehdokas Matti Mäkelä sai 72 ääntä.

– Meidän porukka halusi muutosta. Se tuli esille jo ensimmäisellä äänestyskierroksella, ja toinen äänestyskierros vain vahvisti sitä, Lehtonen kommentoi heti tuloksen julkistamisen jälkeen.

Vuonna 1970 syntynyt Turja Lehtonen työskentelee tällä hetkellä Metalliliiton työehtosihteerinä. Lehtonen tuli Metalliliiton palvelukseen 2001 ja on toiminut liitossa aiemmin työehtotoimitsijana ja järjestösihteerinä. Ennen Metalliliittoa Lehtonen on työskennellyt muun muassa ilmastointiasentajana Valmetin Pansion tehtaalla. Hän on toiminut myös työpaikkansa luottamusmiehenä, varapääluottamusmiehenä, osaston toimikunnan jäsenenä ja liiton nuorisotoimikunnan jäsenenä.

Liiton sihteeriksi ehdolla olivat nykyinen liiton sihteeri Matti Mäkelä, liittovaltuuston 1. varapuheenjohtaja Juha Kapiainen sekä Metalliliiton työehtosihteerit Veikko Kauppinen ja Turja Lehtonen.

Ensimmäisessä äänestyksessä Turja Lehtonen sai 62 ääntä, Matti Mäkelä 38 ääntä, Juha Kapiainen 37 ääntä ja Veikko Kauppinen 26 ääntä. Kun kukaan ehdokkaista ei saanut ensimmäisessä äänestyksessä yli 50 prosenttia äänistä, järjestettiin toinen äänestys Turja Lehtosen ja Matti Mäkelän välillä.

Lisätietoja: Turja Lehtonen, p. 0400 535 616