Metallin Vaikuttajien kannatus lähes ennallaan

Metallin Vaikuttajat -vaaliliitto sai 36,6 prosentin kannatuksen tänään päättyneissä Metalliliiton liittokokousvaaleissa. Tulos on 1,1 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuonna 2008.

Yhteensä Metallin Vaikuttajat -vaaliliiton eli Metalliliiton vasemmiston ja sitoutumattomien ehdokkaat saivat ennakkotietojen mukaan 24 472 ääntä. Metallin Vaikuttajat on ennakkotietojen mukaan saamassa liittokokoukseen 165 edustajaa 464:sta.

Metalliliiton vasemmistoryhmän vetäjä, liiton sihteeri Matti Mäkelä kiittää kaikkia Metallin Vaikuttajien vaaliliiton ehdokkaita ja tukiryhmäläisiä hyvästä vaalityöstä.

– On tärkeää, että vaalit on käyty. Yhdessä työstetyt vaaliteemat, työpaikoilla käydyt keskustelut ja liittokokoukselle tehdyt esitykset kehittävät Metalliliittoa eteenpäin, Mäkelä sanoo.

– Meidän ehdokkaamme ja aktiivimme ovat tehneet vaalityötä aktiivisesti ja suurella sydämellä. He ovat työpaikoillaan ja ammattiosastoissaan nostaneet keskustelua Metalliliiton tulevaisuuden tärkeistä kysymyksistä.

Mäkelä uskoo ehdokasasettelun vaikuttaneen paljolti vaalien tulokseen. Metallin Vaikuttajilla oli vaaleissa 538 ehdokasta, kun vaalit voittaneella Yhteistyön vaaliliitolla ehdokkaita oli 725.

– Antamamme etumatka ehdokasmäärässä oli niin suuri, että sitä ei saatu kiinni, Mäkelä sanoo.

Äänestysaktiivisuuden edelleen laskeminen 44,1 prosenttiin neljän vuoden takaisesta 48,6 prosentista ja kahdeksan vuoden takaisesta 55,1 prosentista huolestuttaa Mäkelää.

– On harmillista, että tätä useampaa Metalliliiton jäsentä ei kiinnostanut vaikuttaa liiton linjaan. Tämä on koko liiton organisaatiolle myös oman toiminnan arvioinnin paikka. Meillä on tässä paljon kehitettävää, Mäkelä sanoo.

Lisätietoja: Matti Mäkelä, p. 0400 515 942